InteriCAD Lite laberendező program

KEZELŐFELÜLET

Az azonnal észrevehető változás: a kezelőfelület. Ez eddig is jól használható, kényelmes volt, de mostantól még a legmagasabb követelményeknek is megfelel. Annak ellenére, hogy számtalan további funkció található benne, 3D-s tervező program még sosem volt ilyen könnyen használható. Le a kalappal a fejlesztők előtt, sok munka van benne.

InteriCAD Lite 2 Kezelőfelület


FUNKCIONALITÁS

Helyiségek vázlatos létrehozása

InteriCAD Lite 2 Fal Vázlat 2 InteriCAD Lite 2 Fal Vázlat 2

Válaszfal

InteriCAD Lite 2 Válaszfal

Mennyezeti gerenda

InteriCAD Lite 2 Gerenda

Ferde mennyezet és tetőtéri ablak

InteriCAD Lite 2 Ferde mennyezet InteriCAD Lite 2 Tetőablak

További részletek a www.tervezoprogramok.hu blog oldalon.


BURKOLÁS Modul

Talán a legnagyobb újítás az InteriCAD Lite 2.0-ban. Ezzel a beépített modullal nagyban kibővülnek a tervezési képességek. A burkolási terveket közvetlenül a 2D tervező felületen használhatja. Nem csak fal burkolatok, de padló minták is létrehozhatók. Ehhez elég a burkolatról egy kép, majd ezt bármilyen kontextusban fel tudja használni, pl. megadhatja az elrendezési mintáját, méretét, kapcsolódását, az első lap kezdőpontját, stb... Feloszthat egy falfelületet több részre és külön burkolhatja azokat. Ezen kívül számtalan más lehetőséget is rejt a modul, amit itt most nem tudunk felsorolni.

InteriCAD Lite 2 Burkolat InteriCAD Lite 2 Burkolat

További részletek a www.tervezoprogramok.hu blog oldalon.


InteriCAD Lite 2 Konyha KONYHABÚTOR modul

A másik kiemelkedő újítás az InteriCAD Lite 2.0-ban. Ezzel a beépített modullal parametrikusan hozhat létre egyedi konyhát. Egy korpusz generátor segítségével bármilyen egyedi konyhát elkészíthet. Pontosan olyat, amilyenre éppen szüksége van.

További részletek a www.tervezoprogramok.hu blog oldalon.


Objektum klónozás

A "klón" (másolás) eszközzel előző rajzokból másolhat át objektumokat, anyagokat, fényeket a beállításaikkal együtt. Számos azonnal használható összeállítást tartalmaz a program, de természetesen a saját összeállításait is használhatja.

InteriCAD Lite 2 Klónozás


MEGJELENÍTÉS

InteriCAD Lite 2 Intelligens fények Intelligens fények

Az InteriCAD 4 különböző megvilágítási javaslatot ajánl fel a helyiség tulajdonságait figyelembe véve. Kiválaszthatja amelyik tetszik és ez automatikusan megjelenik a rajzban.

Felület optimalizálás

InteriCAD Lite 2 Felület optimalizálás
Lehetővé teszi az összefüggő felületek optimalizálását melynek hatására szebb render képek készíthetők.

Photon Render

InteriCAD egyik leggyorsabb render motorjával rendelkezik, de mostantól a Photon Map renderképek nagyszerű eredményét az InteriCAD Lite felhasználói is élvezhetik. InteriCAD Lite 2 Photon Render A Photon render használatával még szebb látványképeket tud készíteni de továbbra is használhatja a már megszokott, villámgyors alap renderkészítőt. A mindennapokban ez a legjobb minőségű render képet eredményezi.

További részletek a www.tervezoprogramok.hu blog oldalon.


InteriCAD Lite 2 dxf export DXF Export

Elmenthet 2D-s CAD alaprajzot DXF formátumban. Ez a funkció elérhető más nézeteknél is, pl. homlokzati nézetek, vagy bármely beállított nézetnél. A DXF formátumban mentett metszeten minden objektum megjelenik a legjobb részletezettséggel.

Az így elmentett CAD rajzot megnyithatja az AutoCAD vagy más DXF formátumot kezelni tudó programjával a további szerkesztéshez.


Vázlat (Sketch)

InteriCAD Lite 2 Vázlat
Elmentheti a 3D-s összeállítást kézi-rajz hatású képként. Ekkor csak a vonalak fognak látszódni és "jelzés értékű" textúrák. Ideális a használata koncepció rajzként.


FEJLESZTÉSEK

InteriCAD Lite 2 Lépések Lépések

Mostantól egyértelmű ikonok segítik a kezdő felhasználókat a helyiség létrehozási folyamatban a kezelőfelület bal oldalán lévő oszlopban. Természetesen ezt a sorrendet nem kötelező betartani, bármikor átléphet bármelyik funkcióhoz.


InteriCAD Lite 2 Mennyezet Eszközök

Mennyezeti eszközök csoport

Az egy témába tartozó eszközök egy csoportba kerültek a könnyebb áttekinthetőség érdekében. Mostantól nem kell külön helyeken keresgélni a kapcsolódó eszközöket.


InteriCAD Lite 2 Nézetek

Nézetek

Most még gyorsabban tudja kiválasztani a szabványos nézeteket az eszközcsoportban lévő gombokkal.

 


InteriCAD Lite 2 Objektum Szerkesztés Objektum szerkesztés

Eddig ha szerkeszteni kívánt egy objektumot, először azt kellett eldönteni, mit szeretne tenni vele, pl. forgatni, átméretezni, stb. Mostantól egy intelligens eszköztár segít a szerkesztési műveleteket egységben tartani. Miután kiválasztunk egy objektumot, felületet, vagy textúrát már csak meg kell nyomni a megfelelő gombot.

Ezzel sok időt megtakaríthatunk és emellett további eszközök is rendelkezésre állnak ebben az eszköztárban, mint pl. tükrözés, másolás, törlés, stb. Így, ezentúl egy ablakban megtalál minden szerkesztő eszközt az objektumokhoz, textúrákhoz.


InteriCAD Lite 2 Anyag Könyvtár Anyag könyvtár

Korábban a textúrák ugyanazon a felületen voltak mint a 3D-s elemek, de mivel számos új textúra jelent meg, egy új, átgondoltabb módon segítünk a megfelelő textúra kiválasztásában. Pl. ha rákattint egy falra, akkor az InteriCAD közvetlenül a fal textúrákat fogja megmutatni.

Természetesen ettől függetlenül bármilyen más textúrát is kereshet és használhat a falhoz. Szintén újdonság, hogy azonnal láthatja a kiválasztott anyagot/textúrát a 3D-s felületen amint kiválaszt egyet az anyag könyvtárból ahol az alap tulajdonságait is láthatók és azonnal megváltoztathatók.


Elem könyvtár böngésző

Mivel az InteriCAD Lite 2.0 több ezer 3D-s elemet tartalmaz, egy új könyvtár böngésző készült, ahol gyorsan megtalálhatja kívánt bútort, kiegészítőt, dekorációt akár egy kulcsszó megadásával is, valamint különböző szűrések is segítik az egyszerűbb eligazodást.

Az interiCAD Lite 2.0 import funkciójával 3DMAX MTF, DXF, DWG, SKP, 3DS formátumú 3D-s objektumokat hozhat be a rajzba és elmentheti ezeket a saját adatbázisba. Az így elmentett tárgyak a kigyűjtésben is megjelennek.

InteriCAD Lite 2 Könyvtár Böngésző


További változások

Az InteriCAD Lite 2.0 ezen kívül még számtalan kisebb fejlesztést, újítást tartalmaz. Győződjön meg róla Ön is!


Az újdonságok leírása PDF, nyomtatható formátumban